Kamp dag 1

Kamp dag 1

Nog 4. Nog 3. Nog 2. Nog 1...

Jajaja eindelijk op kamp. En wat hadden de kinderen er heel veel zin in. Na een lange reis in de bus kwamen we in Bladel aan. Een heerlijk groot kamphuis waar iedereen na het uitpakken van de koffers meteen een plekje zocht om te spelen. Want naast kaarten, een bordspel en een stripboekje hebben we hier een voetbaltafel en een tafeltennis tafel. Ook kunnen we buiten lekker voetballen en mochten er kinderen helpen met het voeren van de dieren. Heel de dag kunnen we genieten van vrolijke pianomuziek.  Wij wisten niet dat groep 7 en 8 zo muzikaal zijn.

Na de lunch gingen we een speurtocht doen. Onder begeleiding van een juf of meester. Juf Chantal ging van start. Dit leek even goed te gaan, maar helaas bleken we meerdere openplekken in het bos te zijn en sloegen zij op de verkeerde plek rechtsaf. Na een korte omweg van een kilometer, kwamen zij gelukkig toch nog als eerste binnen.

Als twee was het de beurt aan de groep van meester Sander. Deze groep haalde al snel de eerste groep in. Wat wil je ook met een gymmeester. Maar ja. Toen zij bij een sport parcours aankwamen, raakte deze gymmeester in hart en nieren afgeleid en raakten zij van het pad af. Hierdoor werden zij door 3 groepen ingehaald en kwamen zij als allerlaatste binnen.  

De derde groep was de groep van meester Marco. Deze hadden heel veel mazzel. Doordat de meester al meerdere keren op kamp is geweest in Bladel en deze route al vaker gelopen had kwam deze meester met de nodige rustpauzes netjes na 2 uur binnen. 

En toen werd het spannend. Juf Ingrid heeft de naam om heel goed te kunnen verdwalen. Zou de groep dit jaar de juf kunnen helpen om op het juiste pad te blijven? Het was heel spannend, maar na een kleine misstap kwam ook deze groep na ruim 2 uur binnen. Ondanks alle klim en klautert partijen en het genieten van de natuur bleken de kinderen nog te barsten van de energie. 

Als laatste vertrok meester Bram. Als een volleerd speurtochtganger leidde hij zijn groep zonder problemen door het bos. Al zingend kwamen zij binnen. Helaas zijn niet alle apparaten bestand tegen dit geluid. 

Terug in het kamphuis dachten wij dat de kinderen moe zouden zijn. Maar er werd na wat lekkers meteen weer volop gespeeld en gesport. 

De eerste corvee groep kon zijn kunsten vertonen. Als een geoliede machine werden binnen no time alle tafels gedekt. Zo konden we genieten van een bord nasi met satésaus en kroepoek. Daarna een lekker bakje vla. 

De tweede corvee groep heeft netjes afgeruimd en schoongemaakt. En kon er even in de kampboekjes gewerkt worden. De kinderen kwamen heerlijk tot rust. Het is echt een aanrader om met uw kind de verhalen terug te lezen. 

En toen werd het spannend. Het is 5 december, maar zou de sint ons wel kunnen vinden hier in het verre Brabant. De tafels werden verschoven, kruidnootjes klaargezet, papier en stiften gepakt... ja hoor. Er waren ook cadeautjes. Hier moest wel voor gestreden worden tijdens pictionairy. En gestreden werd er. Bloedfanatiek gingen de klassen de strijd aan. Want niemand wil met lege handen naar huis. Aan het eind van het spel was iedereen de gelukkige eigenaar van maar liefst 6 cadeautjes. 

Nu alleen nog even lekker met elkaar napraten, dansen en spelen, daarna douchen en naar bed. 

Wij kunnen wel zeggen dat de eerste dag geslaagd is en dat er een super leuke en gezellige sfeer hangt. 

Terug

Spaanseweg 40

3028 HW Rotterdam

010 - 437 18 00

info@nullprinses-margrietschool.nl