Lezen in de meivakantie

De meivakantie komt er weer aan! Twee hele weken voor de kinderen om lekker te spelen en (hopelijk) te genieten van het mooie weer. De kinderen hebben de afgelopen weken hard gewerkt.

Soms merken leerkrachten na de vakantie vaak een verschil in het leesniveau van het kind. Het leesniveau kan namelijk stagneren of zelfs achteruit gaan als er twee weken niet wordt gelezen. Wilt u ook graag dat uw kind na de vakantie goed blijft lezen? Dan is blijven lezen in de meivakantie heel nuttig. Help uw kind hierbij door samen te lezen, voor te lezen en natuurlijk naar de Bibliotheek te gaan.

Daarom wat tips:
- Laat de kinderen elke dag minimaal 10 minuten hardop lezen (of lees samen hardop. De methode voor-koor-door lezen kan hierbij goed helpen.).
- Zoek een fijn tijdstip om dit te doen. Alle tijdstippen zijn goed.
- Zorg voor leuke boeken, deze zijn natuurlijk te vinden in de bibliotheek.
- Geef complimenten als uw kind leest. Via deze link kun je bijvoorbeeld een leuke lees-bingokaart vinden om extra te motiveren. https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/69/54/6a/69546aaac9e8a129f1bcd7b5e02f699f.jpg

Fijne meivakantie en veel leesplezier!