Thema Kom erbij

We zijn woensdag gestart met het thema Kom erbij. Dit is het thema van de kinderboeken week. Het thema laten we iets langer door lopen dat de kinderboeken week en werken hieraan tot aan de herfst vakantie.

We hebben het over vriendjes, samen spelen, ruzie oplossen, troosten, pesten. De boeken van Kikker, Jip en Janneke en Mag ik meedoen staan deze weken centraal.

Over het boek Mag ik meedoen is er online een leuk lied, dit hebben wij dan ook met de kinderen gezongen. Misschien ook leuk voor thuis?

We zijn begonnen met de eerste letter van dit jaar. De V van vriendjes. Wij spreken dit uit als de vuh en niet als de vee, zodat de kinderen in groep 3 geen problemen krijgen bij het leren lezen. Verder komt de letter K van Kikker ook aan bod en de S van Samen Spelen.

Tijdens de spel inloop van dinsdag 9 en donderdag 11 oktober gaan we een keer niet spelen maar leek het ons leuk om boekjes voor te lezen aan de kinderen. We hebben van de bibliotheek 2 kisten met boeken gekregen, maar u bent uiteraard ook vrij om zelf een leuk boek mee te nemen om voor te lezen aan de kinderen.