Welkom bij de kikkers

De eerste schoolweek zit er al weer op. Deze week stond vooral in het teken van het wennen aan elkaar en elkaar leren kennen. Omdat de kinderen uit 2 verschillende groepen komen en ook de juffen nieuw zijn voor de kinderen is dit heel belangrijk. Stukje bij beetje zijn er meer activiteiten waar de kinderen uit konden kiezen bij gekomen.

Iedere maandag, dinsdag en donderdag hebben de kinderen kleuterclub. Zij worden dan door een juf of meester van dynamic activity uit de klas gehaald en deze juf of meester gaat met de kinderen bewegen in het speellokaal. Iedere woensdag gaan we gymmen met juf Eugenie. Zij is vakdocent gym en zal ons lekker fit maken. Omdat er hier echt gesport wordt, zal juf Chantal ook bij deze les aanwezig zijn om te helpen. Bij deze lessen is het van belang dat uw kind gymschoenen heeft. Dit mogen ook oude gympen zijn die uw kind niet meer draagt. Het gebeurt regelmatig dat ze een teen stoten, op elkaars tenen staan of dat ze gekrabbeld worden door een teennagel. Dus naast een hygiënisch oogpunt is dit ook voor hun eigen veiligheid.

Op de woensdag, als er echt gegymd gaat worden, is het prettig als de kinderen makkelijke kleren aan hebben, zodat ze goed kunne bewegen. Uiteraard mogen ze gymkleren meenemen, want dat beweegt het lekkerst. De schoenen en de gymkleren mogen de kinderen in hun la in de klas bewaren.

Zoals u al gemerkt hebt, hebben de kinderen een eigen la in de klas. Naast het bewaren van de gymkleren gebruiken wij die la ook om de kinderen hun tekeningen in te laten stoppen en we doen er brieven in. Mocht uw kind een keer afwezig zijn geweest, dan kunt u daar de gemiste brieven in vinden.
Ook haar elastiekjes, speldjes en speeltjes die van thuis meegenomen zijn doen de kinderen hier in. We snappen dat kinderen graag hun nieuwe speelgoed willen laten zien. Helaas is het met 20 leerlingen niet mogelijk om dit te scheiden van het al aanwezige speelgoed. Ook kunnen wij niet in de gaten houden of alle onderdelen er nog aan zitten, niemand anders het per ongeluk pakt, of dat het kwijt raakt. Daarom laten we de kinderen hun eigen speelgoed na een show rondje in de kring in hun la stoppen.

Wij hebben een leuk schoolplein. We werken er hard aan om ook het natuur gedeelte schoon te houden. Het is nu weer brandnetel vrij, zodat we ook daar kunnen spelen. Het woord natuur zegt het al, dit is niet betegeld. Hierdoor kunnen kinderen vies worden. Het is aan te raden om uw kind niet in zijn of haar nieuwste kleren naar school te sturen als dit niet vies mag worden.

Op de dinsdag en donderdag hebben wij spel inloop. Dit is van half 9 tot kwart voor 9. Het doel van deze inloop is dat de kinderen de gelegenheid hebben om een spelletje te spelen met hun (groot)ouders of oppas. De kinderen spelen dan ook aan de tafels, de hoeken zijn gesloten. De kinderen mogen zelf een plekje kiezen waar ze willen gaan zitten. Het is gezellig als u ook een keertje mee komt spelen.