Prentenboeken

Houden jullie ook zo van boeken lezen. Wij houden van prentenboeken. Ze zijn er in vele soorten en maten. Kleine, grote, dikke en dunne boeken. Ze hebben allemaal mooie platen en tekst. Samen een boek lezen is gezellig en er is heel veel te beleven.

We leren als eerste wat de titel is van het boek en bekijken samen de voorkant. Ook lezen we wie het boek heeft geschreven. Wat vertelt de voorkant van het boek? Waar gaat het over? Daarna slaan we het boek open en begint het voorlezen.

Prentenboeken zijn goed voor de woordenschat, de kinderen leren veel nieuwe woorden. Er is op elke bladzijde veel te zien en aan te wijzen!

In de klas hebben we een boekenrek. De kinderen mogen hier zelf een boek lezen. In de hal is de bibliotheek. Komt u een keer een kijkje nemen?